هزینه هوشمند سازی ساختمان ها چگونه است

هزینه هوشمند سازی ساختمان

هزینه هوشمند سازی ساختمان در واقع یک نوع سرمایه گذاری بر روی ملک و دارایی شما است. امروزه صاحبان املاک و مدیران تسهیلات دهنده همیشه به دنبال راه هایی برای کارآمدتر و پایدارتر کردن ساختمانها می باشند. هوشمند سازی ساختمان یکی از بهترین پاسخ ها به این نیاز است که سهم آن در دنیا رفته رفته رو به افزایش می باشد. در ادامه با آشنایی بیشتر با هوشمندسازی خانه ها، به هزینه هوشمند سازی ساختمان خواهیم پرداخت.

هوشمند سازی خانه چیست؟

هوشمند سازی خانه به مفهوم ساده کنترل ، اتصال و بهینه سازی سیستم های مدیریت ساختمان با استفاده از فناوری های IoT گفته می شود. هوشمند سازی یک خانه و ساختمان شامل جنبه های مختلفی می شود که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

سیستم روشنایی ، سیستم های امنیتی ، سیستم های HVAC ( سیستم هایی با فن آوری هوشمند برای تهویه، گرمایش و تهویه مطبوع) و موارد دیگر.

هوشمند سازی خانه می تواند هنگام اتصال به سیستم های مختلف یک خانه، داده ها را کنترل کرده و آنها را به اشتراک بگذارند. هدف نهایی در هوشمند سازی ساختمان راندمان بالاتر ، ایمنی و راحتی بیشتر و هزینه پایین تر در کارایی می باشد. این در واقع هدف نهایی صاحبان املاک و مدیران تسهیلات دهنده در همه جای این کره خاکی است. هوشمند سازی ساختمان را با همه تهدیدها و فرصت هایش، امروزه می توان یک چشم انداز روشن که نیاز به نقشه راه دقیق دارد، در نظر داشت.

هزینه هوشمند سازی ساختمان

ویژگی های کلیدی در هوشمند سازی خانه

ویژگی هایی که باعث می شوند تا امروزه جهان به سوی هوشمند سازی به خصوص در مبحث هوشمند سازی خانه ها و ساختمان ها پیش برود، عبارتند از:

  • سیستم ها متصل هستند

اساسی ترین ویژگی یک ساختمان هوشمند این است که سیستم های مختلف موجود در آن به هم متصل می شوند. بنابراین سیستم های مختلفی مانند کنتور آب ، پمپ ، هشدار آتش ، برق ، روشنایی و غیره به هم متصل هستند و شما می توانید آنها را کنترل کنید. این همان چیزی است که یک ساختمان را “هوشمند” می کند یعنی این مفهوم که سیستم ها توانایی برای مکالمه با یکدیگر را دارند.

  • استفاده از سنسورها در یک سیستم
READ  آشنایی با ویژگی های خانه هوشمند

سنسورها بخش جدایی ناپذیر از ساختمانهای هوشمند هستند و نقش مهمی در جمع آوری داده ها برای اطلاع رسانی در مورد تصمیم گیری برای اختصاص منابع دارند. بنابراین ، به عنوان مثال ، سنسورهای پیشخوان کف پا (شمارنده های گام ها یا footfall counters ) ممکن است در ساختمان ها همراه با این سیستم  ادغام شوند تا اطلاعاتی را در مورد مکان افرادی که در ساعات مشخصی از روز قرار دارند و مناطقی که دارای ترافیک بالا هستند ، تهیه کنند. سنسورها به خوبی می توانند داده ها را دریافت کرده و با برنامه ریزی که دارند، عملیات های مختلفی را انجام دهند.

  • اتوماسیون

مهم ترین ویژگی سیستم های هوشمند را می توان تجزیه و تحلیل آن دانست. اطلاعات توسط سیستم ها و اجزایی که در ساختمان هوشمند مستقر شده اند، جمع آوری و تجزیه و تحلیل می شود (این کار به طور مداوم و در زمان واقعی انجام می شود.) این نظارت مداوم امکان تنظیم خودکار را فراهم می کند که می تواند شرایط را در کل یک ساختمان کنترل کند.

  • داده ها

ساختمانهای هوشمند حجم زیادی از داده های با ارزش را می توانند شناسایی و دریافت کنند. در واقع این ویژگی هم عامل تمایز ساختمان های هوشمند است. این کاری است که ساختمانهای معمولی به سادگی انجام نمی دهند.

هزینه هوشمند سازی ساختمان

مزایای هوشمند سازی خانه و ساختمان

ممکن است از خود بپرسید چرا باید ما به سمت هوشمند سازی ساختمان پیش برویم. برای پاسخ به این پرسش می توان به مزایای هوشمند سازی ساختمان اشاره نمود که عبارتند از:

  • ساختمان هوشمند، کیفیت زندگی را تغییر می دهد.
    کیفیت هوا ، راحتی جسمی ، امنیت بیشتر ، سرویس بهداشتی، روشنایی هوشمند و افزایش و سهولت سطوح دسترسی به امکانات مختلف خانه به خوبی می تواند مبین این موضوع باشد.
  • کاهش مصرف انرژی
    ساختمانهای هوشمند سبزتر ، دارای صرفه جویی انرژی بیشتر و مقرون به صرفه تر هستند.
  • دسترسی و جمع آوری اطلاعات دقیق
    استفاده از سنسورها و دوربین ها داده های دقیقی در مورد نحوه استفاده از ساختمان ارائه می دهد ، که می تواند به تصمیم گیری روشنگری اطلاعات منجر شود.
  • استفاده به اندازه از امکانات
  • حفاظت از داده ها
READ  مزایای نصب دوربین مداربسته در خانه ها

اجرای سیستم های هوشمند در داخل ساختمان مزایای بسیاری دارد ، از کارایی هزینه تا بهبود اعتبار سازگار با محیط زیست ساخت و ساز. ساختمانهای هوشمند امروزه نسبتاً جدید هستند اما با توجه به طیف وسیعی از مزایایی که ارائه می دهند ، بزودی به یک هنجار تبدیل می شود.

هزینه هوشمند سازی ساختمان

هزینه هوشمند سازی خانه و ساختمان

هزینه هوشمند سازی ساختمان ها می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی برآورد شود. این هزینه ها می تواند شامل برخی موارد مانند:

  • متراژ خانه
  • پروتکل های هوشمند سازی خانه از جمله پروتکل خانه هوشمند با سیم و بدون سیم
  • چگونگی هوشمند سازی ساختمان ها
  • استفاده از انواع تجهیزات مختلف در هوشمند سازی خانه
  • انواع برندهای مورد نظر مشتری
  • کیفیت و جنس قطعات
  • استفاده از قطعات و تکنولوژی بروز

به همین خاطر است که هزینه هوشمند سازی ساختمان ها را باید با بررسی کامل نقشه ساختمان و درخواست های مشتری توسط گروه های فنی سنجیده شده و با توجه به برندها و امکانات مدنظر وی، تخمین زده شود.

هزینه هوشمند سازی ساختمان

هزینه هوشمند سازی ساختمان (قسمت دوم)

همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم، هزینه هوشمند سازی ساختمان می تواند تحت روش های استفاده از امکانات با سیم و بی سیم متفاوت باشد. به عنوان مثال برای هوشمند سازی ساختمان ها معمولا در کشورهای خارجی پروژه های چند هزار دلاری در نظر گرفته می شود. این هزینه می تواند تحت استفاده از کالاهای برند G4 که در ایران نیز یافت می شود، کمتر باشد.

اما باید اشاره کرد که هزینه هوشمند سازی ساختمان تحت پروتکل استفاده از تجهیزات بی سیم معمولا ارزان تر بوده و چه از لحاظ ظاهری و چه از لحاظ دسترسی آسان تر به آنها به صرفه تر است.

در بین شرکت های ایرانی عموما هزینه هوشمند سازی ساختمان ها در قالب اجرای پروژه هایی با امکانات و ویژگی های خاص، هزینه ای متفاوت را می توانند در بر بگیرند. این پروژه ها معمولا در قالب پکیج هایی قابل ارائه هستند که می توانند شامل امکانات مختلفی اعم از استفاده از سنسور های TP و TCP، استفاده از یک پردازنده مرکزی، ایجاد یک نرم افزار موبایل برای کنترل قسمت های مختلف خانه، ایجاد یک پنل دیواری با همان کاربرد نرم افزار موبایل و … باشند.

READ  توضیحاتی در مورد هوشمند سازی خانه و منزل

هزینه هوشمند سازی ساختمان

هزینه هوشمند سازی ساختمان ( قسمت سوم )

جالب است در مورد اهمیت هوشمندسازی ساختمان بدانید که در سال 2020 تخمین زده می شود که درآمد حاصل از ایجاد خانه های هوشمند در حدود 8 میلیارد دلار باشد.

یکی دیگر از عوامل مهم در هزینه هوشمند سازی ساختمان ها را می توان مربوط به انواع هوشمند سازی خانه و پیاده سازی امکانات و خدمات مربوط به آن دانست. از آنجایی که امکانات و خدمات هوشمند سازی ساختمان شامل موارد متنوعی می باشد، پیاده سازی این امکانات یکی دیگر از فاکتورهای موثر در هزینه هوشمند سازی ساختمان است که می تواند شامل:

  • اندازه گیری انرژی و پاسخ دهی به مصرف آن
  • روشنایی خانه
  • سیستم هشدار آتش خودکار
  • سیستم مانیتورینگ وضعیت ساختمان به صورت 24 ساعت در 7 شبانه روز هفته
  • سیستم شارژ وسایل هیبریدی و برقی
  • سیستم آبرسانی هوشمند در ساختمان
  • سیستم HVAC شامل وسایل خنک کننده، تنظیم کننده سطح هوا و تهویه آن
  • پیاده سازی گجت های امنیتی، کنترل دوربین های مداربسته و امکانات داخلی خانه

کل هزینه هوشمند سازی ساختمان با در نظر داشتن راه های مختلف هوشمند سازی را می توان به دو قسمت کلی تقسیم بندی کرد که عبارتند از:

  • 20 درصد از هزینه هوشمند سازی ساختمان به هزینه های ناشی از خود ساختمان و تعمیرات و نصب آن اختصاص دارد.
  • 80 درصد از هزینه هوشمند سازی باید به اپراتور برای موارد زیر اختصاص یابد:
    • 40 درصد برای هوشمند سازی سیستم های مدیریت انرژی
    • 30 درصد برای نگهداری و اشکال زدایی از سیستم هوشمند خانگی
    • 10 درصد برای دیگر مشکلات و تعمیرات برای سیستم هوشمند سازی ساختمان

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *